7 Nov 2010

John Legend & The Roots - Wake Up Everybody

AMSTERDAM - Wake Up! beoogt te doen wat de albumtitel zegt: mensen wakker schudden. Met covers van protestsongs uit de jaren '60 en '70 moedigen John Legend & The Roots pro-activiteit, hoop en optimisme bij hun landgenoten aan.

Wake Up! is opgenomen rond de zege van Barack Obama bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. Diezelfde verkiezingen waren de directe aanleiding voor de samenwerking tussen popzanger John Legend en hiphopformatie The Roots.

Ze wilden muzikaal uitdrukking geven aan de bijzondere sfeer van destijds in de VS en doen dat op Wake Up! met twaalf covers van nummers uit de sociaal en politiek roerige jaren '60 en '70.

“Het idee was dat de liedjes de huidige situatie zouden reflecteren”, vertelt Legend (31). “Van Hard Times, over de frustratie die hoort bij het arme leven in een harde stad, tot I Can't Write Left Handed, over de situatie van een gewonde soldaat. De songs moedigen mensen aan om actief, hoopvol en optimistisch te zijn.”


Lees hier verder.

Bron: NU

John Legend & The Roots - Wake Up Everybody


Zie hier het origineel - ingekort tot 3 minuten - door Teddy Pendergrass

Hier een weergave met Obama... peace by war.. Yes We Can... Hope!

Het 8 minuten durende origineel van 'Wake Up Everybody' door Teddy Pendergrass en Harold Melvin & The Blue Notes. Vrij van propaganda... NU ff niet.


Lyric ...'false preaching, ...politicians stop lying, ....businessmen stop cheating'